Sverige i VM

Sverige är en nation där hockey är en stor sport. I var och varannan stad finns det en hockeyklubb som man kan gå med i om man är intresseras av att spela. Dessutom har vårat landslag under året kommit till att bli ett av de bästa i världen.

Under åren har hockey VM arrangerats elva gånger på svensk mark. Oftast har det då varit Stockholm och Globen som varit platsen dit världens hockeyfantaster har rest, men även andra städer har fått vara med. Bland annat har matcher spelats i Göteborg,Gävle, Södertälje och Jönköping under åren.

Tre Kronor har också tagit hem ett flertal medaljer under åren som gått. Under alla år har man lyckats vinna totalt 47 medaljer som är fördelade enligt 17 guld, 19 silver och 17 brons. Sverige är även tillsammans med Tjeckoslovakien det land som tagit flest medaljer under ett hemma-VM.
Den svensk som deltagit i flest världsmästerskap är Sven Tumba som spelade för landslaget på 50- och 60-talet. Under sin karriär hann han med 14 mästerskap och plockade under dessa hem 127 poäng.

Utöver i VM så har även Tre Kronor spelat ishockey i de Olympiska spelen. Totalt har man två OS-guld, 3 silver och 4 brons i bagaget.

Under dessa mästerskap så är det många svenska supportrar som väljer att satsa pengar på att Tre Kronor ska ta hem medaljer. Förutom placering kan man i dessa sammanhang spela på vem som gör det första målet eller vad slutresultatet kommer att bli. På Mrbet hittar du en mängd bra information om odds ishockey.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *